Helder denken

Met een opgeruimd hoofd is het makkelijker om nieuwe dingen te leren. Je onthoudt beter en je kunt je beter concentreren. Helder verstand helpt je ook uit moeilijke situaties te manoeuvreren. Problemen ontstaan als je gaat overdenken. Als je blijft malen over toekomstvoorspellingen en interpretaties.  Je hoofd gaat donker, zwaar en vol aanvoelen. Misschien heb je dat niet eens in de gaten. En ben je zonder dat je daarin erg hebt, een 'wandelend hoofd' geworden. Helemaal in beslag genomen door gedachten en daardoor niet écht aanwezig.   

 

Mindfulness

Vaak zijn het namelijk niet de situaties waarvan we ons goed of minder goed gaan voelen. Het zijn onze eigen gedachten over die gebeurtenissen waar we wel of niet blij van worden. Als je beseft dat jouw gedachten niet altijd waar zijn, hebben negatieve gedachten niet langer de regie. Die heb jij zelf. Een reiki-behandeling in combinatie met klankschaal helpt je tot rust te komen. Zodat je aandacht krijgt voor wat je denkt. Met de nodige oefening ga je ingesleten gedachtenpatronen herkennen en leer je bewust te reageren. In plaats van automatisch, omdat je het nu eenmaal op een bepaalde manier gewend bent. Je bent meer aanwezig in het hier en nu en beleeft ervaringen intenser. En dat is waar je leven zich afspeelt: in het hier en nu. Niet in je hoofd.

Train je brein

Onze werkelijkheid creëeren we in ons hoofd. Een positieve mindset is niet meer of minder waar dan een negatieve mindset. Is het glas bij jou halfvol? Of halfleeg? Waar voel jij je beter bij? Met affirmaties kun je je gedachten op een heel eenvoudige manier beïnvloeden. Een affirmatie is een positieve zin of uitspraak over jezelf die je heel bewust en regelmatig herhaalt. Bijvoorbeeld: Ik vertrouw op mezelf. Als je dit gedurende een tijdje enkele malen per dag hardop tegen jezelf zegt, leer je je onderbewustzijn aan positief over jezelf te denken. Daardoor kun je je al snel beter gaan voelen. Let op: positief denken is geen middel om negatieve gevoelens weg te toveren. Die willen altijd erkend en geaccepteerd worden. 

Je bent het wél waard

Vind je het moeilijk om van het positieve uit te gaan? Geloof je ergens diep van binnen dat geluk jou niet gegund is? "Ik ben het niet waard", klinkt een dwingende stem in je hoofd die vindt dat jij het maar gewoon met de omstandigheden hebt te doen. Je bent ervan overtuigd dat voor jou andere regels gelden. Jij mag geen fouten maken, bijvoorbeeld. De zogenoemde Sedonamethode in combinatie met Reiki, kan helpen om hardnekkige negatieve overtuigingen over jezelf, voor eens en altijd los te laten. Wat een bevrijding!