Power om terug te vechten

Gepubliceerd op 25 juli 2021 om 14:41

In maart dit jaar kreeg M. plotseling Long COVID. Sindsdien staat haar wereld volledig op z’n kop. Dankzij de Reiki-treatments van Namasté Coaching & Welzijn in Slim Factory, vond zij in een stormachtige periode de rust in zichzelf terug. Dit is haar verhaal.

Voor M. (34 jaar) uit Zoetermeer is het vanzelfsprekend om keihard te werken. Ze is het gewend om de lat voor zichzelf hoog te leggen. Zij kon daarbij altijd rekenen op haar eigen conditie en gezondheid. Maar door COVID werd dat ineens compleet anders. En dat brengt een vre-se-lij-ke alles-ter-discussie-stellende onzekerheid met zich mee.

Klachten

Toen ik M. in april van dit jaar voor het eerst ontmoette, had zij grote moeite om haar gedachten te ordenen en deze te verwoorden. Ze was vergeetachtig en raakte snel overprikkeld, vertelde zij in het intakegesprek. Verder voelde zij zich kortademig en extreem vermoeid, ook zonder inspanning.

De klachten die zij omschreef, waren fysiek heel zwaar. Daarnaast had M. het emotioneel én mentaal ook moeilijk met de situatie. Zou het weer helemaal goed komen met haar gezondheid? Wat kon ze doen om haar herstel te bevorderen? En wat ondertussen met alle verantwoordelijkheden binnen haar gezin en op het werk? Toen ik haar vroeg wat zij bij Namasté Coaching & Welzijn hoopte te bereiken, was het antwoord: "RUST."

Behandeling

In aanvulling op de fysiotherapie en gesprekken met de praktijkondersteuner van de huisarts, is M. inmiddels drie keer langs geweest voor een Reiki-treatment van Namasté Coaching & Welzijn. In sessies van 60 en 90 minuten combineerden we Reiki met tarot, aromatherapie, edelstenen en meditatie.

De fysieke klachten van M. zijn in de afgelopen vier maanden zodanig vooruit gegaan, dat zij momenteel het grootste deel van haar arbeidsuren op re-integratiebasis kan draaien. De weg naar herstel is een hobbelige 'met flinke ups en downs'. Wat draagkracht betreft, ervaart M. een duidelijke verbetering. "Ik heb rust in mezelf gevonden, zowel in hoofd als in lichaam."

Vertrouwen

M. blijft er keihard voor knokken om weer net zo fit te worden als zij van zichzelf gewend was. In de Reiki-sessies bij Slim Factory zie ik het vertrouwen bij haar toenemen dat zij hier als een sterker persoon uitkomt. Ik zie hoe de keiharde afkeuring die zij over zichzelf voelde, het beetje bij beetje gaat verliezen van trots. Want wat toont deze cliënt een doorzettingsvermogen!

Het is alweer even geleden dat het muzieknummer 'The eye of the tiger' op de radio M. nog pijnlijk confronteerde met alle fysieke klachten die haar beperken. Die grenzen deden haar veel verdriet. Terwijl zij juist goeie energie uit de klassieker zou kunnen putten. Zoals Rocky Balboa in zijn beroemde films zei: “Every champion was once a contender who refused to give up.” Mooi, he? Het geeft heel treffend weer waarvoor Namasté Coaching & Welzijn zich graag inzet: het vergroten van vitaliteit, bewustzijn en persoonlijke kracht.

2-1 voor M.


Uit privacy overwegingen is de werkelijke naam van deze cliënt in dit verhaal in M. veranderd.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.