Werkwijze

In de holistische betekenis van het leven is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles is onderdeel van één geheel: het universum. En Alles bestaat uit energie.

De reguliere geneeskunde beseft dat er een wisselwerking is tussen lichaam en geest, maar richt zich bij onderzoek en behandeling van gezondheidsklachten volledig op één systeem: het lichaam. Binnen de holistische visie op gezondheid is er niet één, maar zijn er vijf niveaus die elkaar wederzijds beïnvloeden: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. 

Terug in balans

Wanneer ieder afzonderlijk holistisch niveau voldoende voeding krijgt, ben je in balans. Ontstaat ergens in het geheel overcompensatie  om zwakte in een ander deel op te vangen, dan is sprake van disbalans. Op den duur zullen hier lichamelijke klachten uit ontstaan.

Om van klachten af te komen, is het dus van belang de oorzaak van disbalans op te sporen. In een holistisch consult benaderen we lichamelijke klachten als 'informatiedragers'. Het symptoom vertelt je wat er in jou als geheel ontbreekt om het ziekzijn te overwinnen. Je kunt een gezondheidsklacht zien als een confronterende uitnodiging om te onderzoeken wat in jezelf ge-heeld mag worden.  

Antwoorden in jezelf

Ik ben ervan overtuigd dat je zelf het allerbeste weet wat je nodig hebt om je beter te voelen. Om bij de antwoorden te komen, is het noodzakelijk de rust in jezelf te hervinden. Daarbij wil ik je helpen. Ik maak gebruik van diverse methodieken. Hierover adviseer en informeer ik jou tijdens een kennismaking.

Goed voor jezelf zorgen

Om je lichamelijk gezond te voelen, is het van belang goed voor jezelf te zorgen: gezonde voeding, voldoende beweging en genoeg rust. Ben je nog op zoek naar een fijne sportschool? Kijk eens of sporten in de warmtecabine van Slim Factory iets voor je is. Je krijgt hier een voor jou op maat gemaakt sportprogramma. Je kunt bij het team van sportconsulente ook terecht voor voedingsadvies.

Verdriet mag er zijn

Hoe meer je aan je gevoelens kunt overgeven, hoe beter dat voor je is. Om allerlei redenen zijn we geneigd gevoelens te onderdrukken. Bijvoorbeeld door ze weg te redeneren. Of door ons ervan af te leiden met bijvoorbeeld chocolade, chips of drank. Soms vermijden we situaties uit angst dat pijnlijke emoties terugkomen  die we eerder, bijvoorbeels als kind, hebben gevoeld. Deze onbewuste angst om te voelen, kost erg veel energie en kan ons ervan weerhouden grandioos van het leven te genieten. 

In de jaren '20 en '30 ontdekt de Engelse arts Edward Bach (24 september 1886 - 26 november 1936) dat extracten van bomen, bloemen en planten een positieve werking kunnen hebben op de gemoedstoestand. Ik zet de 100 procent natuurlijke remedies van dr. Bach graag in bij het herstellen van emotionele balans. Bloesemremedies helpen negatieve gevoelens te overwinnen en brengen positieve gevoelens terug. Je kunt zelf ervaren wat dit met je gezondheid doet.

Stoppen met piekeren

Vaak zijn het niet de situaties waarvan we blij of minder blij worden. Het zijn onze eigen gedachten over die gebeurtenissen. Jouw werkelijkheid creëer je - onbewust - in je hoofd. Een positieve mindset is niet meer of minder waar dan een negatieve mindset. Waar voel jij je beter bij?

Met affirmaties kun je je gedachten op een heel eenvoudige manier beïnvloeden. Een affirmatie is een positieve zin of uitspraak over jezelf die je heel bewust en regelmatig herhaalt. Bijvoorbeeld: Ik vertrouw op mezelf. Als je dit gedurende een tijdje enkele malen per dag hardop tegen jezelf zegt én erin gelooft (dat is een vereiste), leer je je onderbewustzijn aan positief over jezelf te denken. Daardoor kun je je al snel beter gaan voelen.

Negatieve gedachten over jezelf kunnen heel hardnekkig zijn. De zogenoemde Sedonamethode in combinatie met Reiki kan je helpen om overtuigingen die eronder liggen los te laten. Voorbeelden hiervan zijn: 'ik ben niks waard' of 'ik mag geen fouten maken'. Emotional Freedom Technique (EFT) helpt traumatische herinneringen te neutraliseren, zodat oude pijn je niet meer belemmert. Met behulp van mindfulness en mediteren kun je je bewust worden van gedachten. Je gedachten hebben dan niet langer de regie over jou, jij bepaalt zelf wat je gelooft en wat niet. En hoeveel energie je in bepaalde gedachten steekt. 

Bruisend van energie

Bij de juiste balans tussen energiegevers en energienemers heb je jouw energiehuishouding goed op orde. Voel jij je voldoende energiek? Hoe laad jij jezelf weer op? Een Reiki-behandeling kan je helpen helemaal bij jezelf te komen en bij jezelf te blijven, zodat jij je minder een 'speelbal' voelt van je omgeving. Ik combineer een Reiki-behandeling graag met de zachte helende werking van edelstenen en aromatherapie. Eventueel kun je hiermee thuis het effect van de behandeling bekrachtigen. 

Doordat er tijdens een Reiki-behandeling diepe ontspanning ontstaat, laat je blokkades los die klachten veroorzaken. Daardoor kan de levensenergie op alle holistische niveaus doorstromen en worden ballaststoffen op natuurlijke wijze afgevoerd. Het is belangrijk de dagen na de behandeling voldoende water te drinken, zodat je deze stoffen kwijtraakt. Al na enkele behandelingen zou het effect merkbaar moeten zijn.

Neem je plek

Spiritualiteit gaat over zingeving, de betekenis die je aan jouw leven geeft. Je intuitie vertelt jou of jij je op de voor jou juiste weg bevindt. Kaartleggingen en opstellingen zijn mooie manieren om je intuitie te ontwikkelen en meer te weten te komen over wie jij in je diepste wezen werkelijk bent. 

Ben je nieuwsgierig naar de dynamiek binnen jouw gezin, vriendenkring of team van collega's? Wil je graag weten waarom jij reageert zoals je reageert? Of wil je meer te weten komen over jouw houding ten aanzien van bijvoorbeeld gezondheid of een geldkwestie? En wat je daarvan kunt leren? Een opstelling of een kaartlegging met de Elfentarot van Doreen Virtue en Radleigh Valentine kunnen heel waardevol zijn. Beiden bieden een nieuw perspectief op jouw levensvraag en dat kan je tot andere mogelijkheden en nieuwe denkrichtingen inspireren.